زرشک پلو با مرغ زعفرانی
زرشک پلو با مرغ زعفرانی
لطفاً دستور پخت زرشک پلو با مرغ زعفرانی بگید؟
مواد لازم براي ۴ نفر
برنج ايراني ۴ پيمانه
سينه يا ران مرغ ۴ تکه
زرشک ۱ پيمانه
رب گوجه فرنگي ۲ قاشق غذاخوري
پياز ۱ عدد
سير ۲ حبه
کره ۲۵ گرم
آبليمو ۱ قاشق غذاخوري
شکر ۱ قاشق چايخوري
زعفران دم کرده ۲ قاشق چايخوري
گلاب نصف قاشق چايخوري
نمک، زردچوبه و فلفل سياه به اندازه کافي
طرز تهیه زرشک پلو با مرغ
مرحله اول
براي تهيه زرشک پلو با مرغ رستوراني خوشمزه ابتدا توصيه مي کنيم اگر مي خواهيد مرغ خوشمزه تري داشته باشيد حدود دو ساعت قبل از شروع آشپزي مقداري نمک ، زردچوبه و فلفل سياه روي قطعات مرغ بپاشيد. سپس آنها را در يک ظرف در بسته در يخچال قرار دهيد تا علاوه بر اينکه بوي زهم شان گرفته شود خوشمزه تر نيز شوند.
مرحله دوم
براي شروع سير و پياز را به صورت نگيني ريز خرد مي کنيم و به همراه مقداري روغن در يک قابلمه مناسب مي ريزيم. در اين مرحله سير و پياز را به خوبي تفت مي دهيم تا سبک و شفاف شوند. در ادامه مقداري زرچوبه اضافه مي کنيم و پس از اينکه زردچوبه با سير و پياز يکدست شد قطعات مرغ را داخل قابلمه مي چينيم تا سرخ شوند.
مرحله سوم
پس از اينکه سمت قطعات مرغ سرخ شد آنها را بر مي گردانيم تا سمت ديگرشان نيز سرخ شود. پس از اينکه مرغ ها را سرخ کرديم رب گوجه فرنگي را اضافه مي کنيم و خوب تفت مي دهيم تا رب گوجه فرنگي نيز به خوبي سرخ شود.
مرحله چهارم
توجه داشته باشيد که سرخ کردن رب گوجه فرنگي علاوه بر اينکه طعم و بوي خامي رب را مي گيرد باعث مي شود که در پايان مرغ خوشرنگ تري داشته باشيم، پس حتما رب گوجه فرنگي را به طور کامل سرخ مي کنيم.
مرحله پنجم
پس از اينکه تفت دادن رب گوجه فرنگي به پايان رسيد مقداري نمک و فلفل سياه به همراه ۳ ليوان آب به قابلمه حاوي مرغ ها اضافه مي کنيم. سپس درب قابلمه را مي گذاريم و اجازه مي دهيم مرغ ها با حرارت ملايم بپزند.
مرحله ششم
حدود يک تا يک و نيم ساعت براي پخت کامل مرغ ها زمان نياز است. در حين پختن مرغ ها براي اينکه معطل نشويم به سراع آماده کردن زرشک پلو مي رويم. ابتدا زرشک ها را به مدت ۲۰ تا ۳۰ دقيقه در يک ظرف حاوي آب مي خيسانيم تا نرم شوند.
مرحله هفتم
در ادامه برنج را نسبت به نوع بين 30 دقيقه تا 3 ساعت در آب ولرم و کمي نمک آن مي خيسانيم ( معمولا برنج هاي هندي نياز به خيساندن زيادي ندارند ). يک قابلمه پر از آب روي حرارت زياد قرار مي دهيم تا آب به جوش بيايد.
مرحله هشتم
پس از اينکه آب درون قابلمه به جوش آمد يک قاشق غذاخوري روغن مايع و يک قاشق غذاخوري نمک داخل قابلمه مي ريزيم. در ادامه برنج را به قابلمه حاوي آب جوش اضافه مي کنيم و برنج را کمي هم مي زنيم تا دانه هاي برنج به هم نچسبندند.
مرحله نهم
حدود ۵ تا ۱۰ دقيقه براي نرم شدن برنج ايراني کافي است ( براي اطمينان از اماده بودن برنج چند دانه برنج را زير دندان تست کنيد اگر اطراف برنج نرم و مغز ان سفت بود برنج آماده آبکشي است ) در ادامه برنج را در آبکش مي ريزيم و با آب سرد مي شوييم.
مرحله دهم
در اين مرحله قابلمه اي که براي پخت برنج در نظر گرفته ايم را روي حرارت قرار مي دهيم سپس مقداري روغن مايع اضافه مي کنيم و ته ديگ را به دلخواه از نان لواش يا سيب زميني ورقه شده در کف قابلمه مي چينيم.
مرحله یازدهم
البته نان لواش براي ته ديگ زرشک پلو مناسب تر است. در اين مرحله با يک کفگير تمام برنج را به آرامي کم کم روي ته ديگ مي ريزيم. پس از گذاشتن درب قابلمه حرارت زير قابلمه را زياد مي کنيم تا درون قابلمه بخار بپيچد.
مرحله دوازدهم
سپس حرارت را کم مي کنيم تا برنج به آرامي دم بکشد.( مي توانيد زير قابلمه يک توري فلزي قرار دهيد تا با حرارت ملايم تري دم بکشد )در اين مرحله زرشک را آبکشي مي کنيم و به همراه کره و شکر در يک تابه کوچک تفت مي دهيم.
مرحله سیزدهم
نکته مهم در مورد زرشک اين است که خيلي زود مي سوزد و بايد با حرارت بسيار ملايم مدت بسيار کمي تفت بخورد.پس از اينکه زرشک اماده شد انرا کنار مي گذاريم. خورش مرغ از خورش هايي است که بايد به صورت کم آب سرو شود.
مرحله چهاردهم
( فقط مقداري کمي آب از مرغ را براي قرار دادن بر سر سفره نگهداريد ) اجازه دهيد خورش به روغن بيفتد. سپس زعفران دم کرده را به همراه آبليمو و گلاب به خورش اضافه و کنيد و اجازه دهيد خورش ۱۵ دقيقه ديگر روي حرارت بماند.
مرحله پانزدهم
نکته مهم در مورد گلاب اين است که بايد خيلي کم استفاده شود زيرا اضافه کردن گلاب زياد طعم و عطر خورش را خراب خواهد کرد. پس از اينکه خورش جا افتاد و برنج نيز دم کشيد مقداري کمي از برنج را به همراه زرشک و ۱ قاشق غذاخوري زعفران مخلوط کنيد.
مرحله شانزدهم
حالا مخلوط برنج زعفراني را براي تزيين روي برنج کنار مي گذاريم. پس از اينکه برنج را کشيدم آنرا به برنج زعفراني و زرشک تزيين مي کنيم، سپس خورش مرغ را درون خورش خوري مي ريزيم و به همراه زرشک پلو سرو مي کنيم.
نکات پخت زرشک پلو با مرغ
خوشمزه تر شدن مرغ
يکي از نکات مهم براي خوشمزه تر شدن مرغ استفاده از سبزيجات در کنار آن مي باشد که به سليقه خود مي توانيد از سبزيجات متفاوتي مانند هويج ، ساقه کرفس و برگ بو استفاده کنيد که علاوه بر اينکه عطر و طعم بهتري به مرغ شما خواهند داد بوي زهم مرغ را نيز به طور کامل از بين خواهند برد.
به عقيده سرآشپزهاي بزرگ بهترين ماده براي خوشمزه کردن مرغ پياز زياد است و به همين دليل استفاده از پياز خلالي درشت به مقدار زياد را توصيه مي کنند. سبزيجاتي مثل هويج و فلفل دلمه اي را مي توانيد هنگام تفت دادن سير و پياز به غذا اضافه کنيد.
نوش جان