طرز تهیه آش انار

طرز تهیه آش انار

طرز تهیه آش انار ترش و خوشمزه که مناسب پاییز و یلداست رو توضیح بدید؟

پردیس سالاری Edited question 28 مهر 1400
1

آش انار خوشمزه ترین آش زمستانی

چي لازم دارم:

برنج  نصف ليوان‎ ‎
سبزي آش  نيم کيلوگرم
‎ ‎لپه  يک چهارم ليوان
دانه انار   ۱ کيلوگرم
پيازداغ  ۴ قاشق غذاخوري‎ ‎
گوشت چرخ کرده  ۳۰۰ گرم
گلپر  يک قاشق غذاخوري
روغن  به ميزان لازم
نمک و فلفل   به ميزان لازم

چطور بپزم:

لپه را با پياز سرخ کرده و ۵ ليوان آب و کمي نمک و فلفل به آن بيفزاييد و اجازه دهيد تا لپه کمي بپزد. سپس برنج شسته شده را اضافه کنيد تا برنج کاملا پخته و له شود‎.‎‏
گوشت چرخ کرده را با ۲ پياز رنده شده و کمي نمک و فلفل مخلوط کرده و گوشت قلقلي درست کنيد و پس از سرخ کردن داخل آش بريزيد‏‎.‎‏ سبزي را به مايه آش اضافه کرده و بگذاريد آهسته بجوشد تا آش جا بيفتد و لعاب بيندازد‏‎.‎‏
حالا دانه‌هاي انار را داخل آش بريزيد و در انتها گلپر را اضافه کنيد.

در صورت دلخواه مي‌توانيد به جاي دانه‌هاي انار از رب انار استفاده کنيد اما دقت کنيد که در اين صورت به جاي ۲کيلو دانه انار از نصف پيمانه رب انار استفاده کنيد.

نوش جان

سمیرا Answered question 28 مهر 1400
1

آش انار، يک آش خوشمزه و جذاب است که از طعم ترش و شيرين انار و عطر گلپر بهره و مورد پسند اغلب افراد قرار مي‌گيرد. اين آش به دليل استفاده از انار، بسيار سالم و مفيد است. آش انار همچنين مناسب شب يلدا و شب‌هاي سرد زمستاني مي‌باشد. اين آش در استان‌هاي مختلف کشور به روش‌هاي متفاوت و با مواد اوليه متفاوتي آماده مي‌شود.

چي لازم داريم:

لپه  ۱ پيمانه
برنج   ۱ پيمانه
سبزي آش (تره، جعفري، گشنيز، اسفناج)   ۵۰۰ گرم
آب انار ملس  ۴ ليوان
رب انار   يک سوم پيمانه
پياز   ۵ عدد
گوشت چرخ‌کرده   ۱۵۰-۲۰۰ گرم
نمک و فلفل   به ميزان لازم
زردچوبه  به ميزان لازم
گلپر   ۲ قاشق چاي‌خوري
نعناع خشک  ۲ قاشق غذاخوري
آرد نخودچي   ۱_۲ قاشق غذاخوري
لبوي پخته   ۱ عدد متوسط
آب قلم  ۱ ليتر
انار دانه‌شده براي تزئين  به ميزان لازم
سيرداغ و پيازداغ براي تزئين  به ميزان لازم

AndroidOnlineNewsImage - طرز تهیه آش انار

چطور بپزيم:

1. براي آماده سازي اوليه لپه و برنج را به صورت جداگانه از چند ساعت قبل خيس مي‌کنيم. ۲ عدد پياز بزرگ را به صورت نگيني خرد مي‌کنيم و در روغن تفت مي‌دهيم. زماني که پيازها سبک شدند حدود ۲ قاشق چاي‌خوري زردچوبه به آن اصافه کرده و مجددا کمي تفت مي‌دهيم.

2. لپه را آبکش مي‌کنيم و به پياز اضافه مي‌کنيم و براي مدت حدود ۲ دقيقه لپه‌ها را نيز تفت مي‌دهيم. اين کار باعث مي‌شود تا زماني که برنج و بقيه مواد آش مي‌پزند لپه‌ها وا نروند. سپس برنج خيس‌خورده را به مواد اضافه مي‌کنيم.

3. حدود ۱ ليتر آب قلم به همراه مقداري آب جوش به مواد اضافه مي‌کنيم تا جايي که آب روي مواد را کاملا بپوشاند. مي‌توانيد به کل از آب قلم استفاده کنيد. اما اگر از آب جوش معمولي استفاده کرديد بهتر است از قرص عصاره گوشت يا مرغ هم استفاده کنيد تا آش خوشمزه‌تر شود. سپس درب قابلمه را مي‌گذاريم و اجازه مي‌دهيم مواد آش بپزد.
4. بعد از حدود ۱ ساعت وقتي مواد آش نيم‌پز شد، لبو را با رنده‌ي ريز رنده و يا پوره و به آش اضافه مي‌کنيم و هم مي‌زنيم. اضافه کردن مقداري لبو به آش انار باعث خوش‌رنگ‌تر شدن آن و ايجاد طعم ملس در آش مي‌شود. در اين مرحله مي‌توانيد از مقداري نمک و فلفل هم استفاده کنيد.

5. بعد از حدود ۱ الي ۲ ساعت (بسته به سختي لپه) مواد آش مي‌پزد و غليظ مي‌شود و برنج‌ها تقريبا له مي‌شوند. وقتي آش به اين حالت رسيد مي‌توانيد سبزي را به آن اضافه کنيد. مجددا درب قابلمه را مي‌گذاريم و اجازه مي‌دهيم سبزي‌ها بپزند که حدودا نيم ساعت زمان براي اين کار لازم است.

6. در اين فاصله مواد کوفته قلقلي را آماده مي‌کنيم. براي اين کار ۱ پياز را با رنده ريز رنده مي‌کنيم و آب آن را مي‌گيريم. (مي‌توانيد آب پياز را به قابلمه آش اضافه کنيد.) گوشت چرخ‌کرده و مقداري نمک و فلفل و کمي زردچوبه و در صورت دلخواه مقداري پودر سير به آن اضافه مي‌کنيم و مواد را با هم ورز مي‌دهيم. بعد از کمي ورز دادن آرد نخودچي و ۱ قاشق غذاخوري سرخالي نعناع خشک به مواد کوفته قلقلي اضافه مي‌کنيم و مجددا آن را ورز مي‌دهيم‌.

7. از مواد به اندازه يک گردوي کوچک برمي‌داريم و داخل دست آن را گرد مي‌کنيم و به اين صورت کوفته قلقلي‌ها را آماده مي‌کنيم. قلقلي‌ها را داخل تابه‌اي کمي تفت مي‌دهيم. وقتي يک سمت آن گرفت آرام تابه را تکان مي‌دهيم تا سمت ديگر قلقلي‌ها هم سرخ شود.

8. اگر سبزي‌هاي آش پخته بودند، آب انار را به آش اضافه مي‌کنيم. رب انار را با کمي آب جوش ترکيب مي‌کنيم و هم مي‌زنيم تا رب کاملا باز شود و آن را نيز به آش اضافه مي‌کنيم و آش را هم مي‌زنيم و اجازه مي‌دهيم کمي با حرارت ملايم به پخت خود ادامه دهد.

9. سپس ۳ عدد پياز خلالي‌شده را تفت مي‌دهيم و پيازداغ آماده مي‌کنيم. وقتي پيازها طلايي شدند حدودا دو سوم آن را از تابه خارج مي‌کنيم و کنار مي‌گذاريم تا براي تزيين روي آش از آن استفاده کنيم. به پيازهاي باقي‌مانده ، ۲_ ۳ قاشق غذاخوري نعناع خشک و گلپر اضافه مي‌کنيم و با حرارت ملايم آن را براي حدود يکي دو دقيقه تفت مي‌دهيم.‌ مراقب باشيد نعناع‌ها نسوزند.

10. ترکيب نعناع داغ را به آش اضافه مي‌کنيم و آش را هم مي‌زنيم. در اين مرحله مي‌توانيد گوشت قلقلي‌هاي سرخ‌شده را نيز به آش اضافه کنيد. درب قابلمه را مجددا مي‌گذاريم و اجازه مي‌دهيم تا آش با حرارت ملايم بپزد و به قوام مورد نظر ما برسد.

11. بعد از اينکه آش به قوام رسيد آن را داخل ظرف مي‌کشيم و روي آن را با پيازداغ و نعناداغ و دانه‌هاي انار و سيرداغ تزيين و سرو مي‌کنيم.

AndroidOnlineNewsImage - طرز تهیه آش انار

نکات مهم در تهيه آش انار

براي اين آش مي‌توانيد از انواع حبوبات ديگر مانند نخود و لوبياچيتي نيز استفاده کنيد. اما اين آش به صورت سنتي با لپه و برنج آماده مي‌شود.
براي داشتن آش اناري خوشمزه، حتما از آب انار طبيعي استفاده کنيد.
براي تهيه عصاره قلم مي‌توانيد از قلم گاو يا گوسفند استفاده کنيد. بعد از شستن آن را همراه با ميزان مناسبي آب روي حرارت بگذاريد. به آن پياز خردشده، چند حبه سير، مقداري نمک و فلفل و زردچوبه و چند برگ بو اضافه کنيد و اجازه دهيد به جوش بيايد. بعد از جوشيدن، کف روي آن را جمع کنيد و حرارت را کم کنيد و براي مدت حداقل ۱۰ ساعت روي حرارت بگذاريد تا عصاره و مزه استخوان‌ها خارج شود. در صورت نياز مي‌توانيد اواسط پخت به قابلمه آب اضافه کنيد اما بهتر است ميزان مناسبي آب در ابتدا بريزيد که نيازي به اين کار نباشد. بعد از اين مدت زمان استخوان را از داخل عصاره خارج کرده و بعد از خنک شدن داخل يخچال بگذاريد. روي عصاره روغن مي‌بندد که در صورت دلخواه مي‌توانيد روغن اضافي را جمع کنيد و از خود عصاره براي تهيه آش و يا سوپ استفاده کنيد.
در صورتي که عصاره قلم در اختيار نداشتيد مي‌توانيد از چند عدد قرص عصاره گوشت استفاده کنيد. البته اين آش با عصاره قلم خوشمزه‌تر است.
ميزان ترشي و شيريني آش بسته به ترشي و شيريني آب انار دارد که طبق سليقه خود مي‌توانيد آن را تنظيم کنيد. بهتر است از آب انار و رب انار ملس استقاده کنيد.
در صورتي که آش شما ترش شد با حدود ۱ الي ۲ قاشق غذاخوري شکر طعم آن را تنظيم کنيد.
کوفته قلقلي قابل‌حذف است. اما در آش انار اصيل و سنتي از کوفته قلقلي استفاده مي‌شود که آن را بسيار خوشمزه‌تر مي‌کند.
اگر غلظت آش در اواخر پخت بسيار کم بود اجازه دهيد آش کمي غليظ شود و ۱۰ دقيقه آخر پخت کوفته قلقلي‌ها را اضافه کنيد تا وا نروند.

فرناز حسینی Edited answer 28 مهر 1400
1