هویج پلو با گوشت
هویج پلو با گوشت قلقلی
مواد لازم
برنج ۳ پيمانه
گوشت چرخ کرده ۲۵۰ گرم
هويج بزرگ ۲ عدد
پياز متوسط ۱ عدد
شکر ۱ قاشق مربا خوري
روغن به مقدار لازم
نمک و فلفل و زرد چوبه به مقدار لازم
زعفران دم کرده به مقدار لازم
خلال پسته براي تزيين به مقدار لازم
طرز تهيه
۱
هويجها را رشتهاي يا خلالي خرد کنيد. آنها را در روغن همراه با زعفران دم کشيده و شکر تفت بدهيد.
۲
برنج خيس خورده را به روش معمول در آب جوش، بجوشانيد و بعد در آبکش بريزيد. در قابلمه مناسب کمي روغن بريزيد و روي حرارت بگذاريد. ته ديگ دلخواه بگذاريد و برنج آبکش شده را به همراه هويج سرخ شده زعفراني به صورت لايه لايه در قابلمه بريزيد و غذا را دم کنيد.
۳
پياز را ريز رنده کنيد و آب آن را با کمي فشردن بگيريد. گوشت چرخ کرده را همراه با پياز رنده شده، نمک، فلفل و زردچوبه در کاسهاي بريزيد و ورز بديد. آنها را به صورت کوفته قلقلي فرم دهيد و در روغن سرخ کنيد.کمي آب بريزيد تا بپزد.
۴
روي برنج دم کشيده را که در ظرف دلخواه ريخته با گوشت قلقلي و خلال پسته تزيين و سرو کنيد.
مواد لازم:
برنج 3 پیمانه
هویج نیم کیلو
گوشت بدون استخوان 400 گرم
پیاز 2 عدد
رب گوجه فرنگی 1 قاشق غذاخوری
نمک و فلفل و زردچوبه و دارچین به میزان لازم
شکر 2 قاشق غذاخوری
روغن به میزان لازم
زعفران دم کرده 2 قاشق غذاخوری
سیب زمینی یا نان برای ته دیگ
طرز تهیه:
1.روغن در قابلمه بریزید و پیاز را تفت بدید.در اواخر سرخ شدن فلفل و زردچوبه را اضافه کنید و کمی با پیاز تفت بدید.سپس گوشت ریز خرد شده و دارچین را به پیاز اضافه کنید و همراه با پیاز با حرارت بالا تفت بدید تا آب گوشت کشیده بشه.سپس رب را اضافه کنید و همراه با گوشت کمی تفت بدبد تا بوی خامی رب از بین بره.
2. گوشت را همراه با کمی آب بپزید تا کاملا مغز پخت بشه.در انتها زعفران آب کرده و نمک را به گوشت اضافه کنید.
3. هویج خلال شده را با کمی روغن و 2 قاشق شکر در ماهیتابه ریخته و آنقدر تفت بدهید تا شکر کاملا آب بشه.سپس تا نصف استکان آب در آن ریخته و با حرارت کاملا آرام کمی بپزد دقت کنید که هویج ها نسوزه و یا له نشه و شکل و بافتش رو حفظ کنه.
برنج را جداگانه آبکش کنید.
4. کف قابلمه سیب زمینی یا نان برای ته دیگ بذارید.روی سیب زمینی ها کمی برنج بریزید و روی برنج مقداری گوشت قیمه و روی آن دوباره برنج و کمی آب زعفران و مقداری هویج خلال و همینطور به ترتیب ادامه دهید.در پایان دوباره کمی زعفران حل شده را روی برنج بریزید.
5.برنج را روی حرارت بذارید و زمانی که بخار برنج بالا اومد دم کنی بذارید و حرارت را ملایم کنید.قبل از کشیدن پلو مقداری روغن داغ کنید و روی برنج بریزید.