اشکنه (تخم مرغ و سیب زمینی)
اشکنه يکي از غذاهاي خوشمزه و اصيل ايراني است که متاسفانه امروزه کمتر پخته مي شود.
اشکنه بهطور کلي نياز به گوشت مرغ يا هيچ نوع گوشتي ندارد و در واقع اين يک خوراک گياهي است و از کهنترين خوراکهاي رايج در ايران است. اين غذا قدمتي طولاني دارد و معمولا با نان ميل مي شود.
مواد لازم براي تهيه اشکنه
تخم مرغ ۵ عدد
آرد ۳ قاشق غذاخوري
شنبليله خشک ۱ قاشق غذاخوري
سيب زميني ۲عدد متوسط
پياز ۱ عدد
روغن به ميزان لازم
نمک. و فلفل به ميزان دلخواه
زردچوبه به ميزان دلخواه
طرز تهيه
پيازها را بشوييد و با يک چاقو مناسب خرد کنيد و سپس در يک قابلمه آن را سرخ کنيد. وقتي که پيازها طلايي شدند آرد و شنبليله را به آن اضافه کنيد و مقداري آن را تفت دهيد.
بعد از تفت دادن آخر کار زردچوبه را اضافه کنيد. سپس ۴ تا ۵ ليوان آب به قابلمه اضافه کنيد و صبر کنيد تا آب به جوش بيايد.
در اين مرحله مقداري نمک و فلفل به قابلمه اضافه کنيد.
سيب زميني ها را پوست کنده و به اندازه دلخواه (نه خيلي بزرگ و نه خيلي ريز) خرد کنيد و در قابلمه بريزيد.
اجازه دهيد سيب زميني ها کاملا بپزد. سپس دو تخم مرغ را داخل کاسه اي بشکنيد و هم بزنيد تا از لختگي درآيد.
تخم مرغ ها را داخل قابلمه بريزيد و هم بزنيد تا تخم مرغ ها تکه تکه شوند.
براي پخت تخم مرغ ها ۱۰ دقيقه کافيست.
سه تخم مرغ باقيمانده را در سه طرف قابلمه بشکنيد و هم نزنيد تا به صورت درسته پخته شوند.
برخي سيب زميني و تخم مرغ ها را از آب اشکنه جدا کرده و در ظرفي ديگر سرو مي کنند.
نکات
تعداد تخم مرغ هاي درسته به اندازه نفرات است.
اگر 4 نفريد، 4 تخم مرغ درسته در قابلمه بريزيد و در صورت تمايل سيب زميني ها را اضافه کنید.
در صورت تمايل يک قاشق رب گوجه فرنگي به مواد اضافه کنيد.
برخي اشکنه را بدون سيب زميني طبخ مي کنند. مي توانيد آن را حذف کنيد.