آش شلغم برای سرماخوردگی

آش شلغم برای سرماخوردگی

لطفاً طرز تهیه آش شلغم برای سرماخوردگی رو بگید؟

حانیه Answered question 16 آبان 1400
0

آش شلغم يکي از انواع آش هاي ايراني و بسيار پر خاصيت مي باشد. در فصل زمستان که بازار شلغم و لبو حسابي گرم است، اين آش مي تواند تنوعي براي خوردن شلغم و بهره بردن از خواص بي نظير آن باشد. شلغم سرشار از ويتامين C بوده و سيستم ايمني بدن را تقويت مي کند. در نتيجه براي سرما خوردگي بسيار مفيد است و مي تواند بدن شما را در برابر ويروس ها مقاوم کند. آش شلغم براي سرماخوردگي بسيار مناسب است. در حالي که طعم بي نظير و دلچسبي دارد، مانند يک داروي قوي اثر مي کند. اين آش خوشمزه را مي توانيد با کوفته ريزه تهيه کنيد. آش شلغم با گوشت، شکل مجلسي تري دارد و در فصل زمستان براي سرو پيش غذا مناسب است. آش شلغم شيرازي و آش شلغم قزوين بسيار معروف هستند و در دستور تهيه آن ها از گوشت چرخکرده استفاده مي شود، يا بدون اضافه کردن جايگزيني، گوشت را از مواد اوليه آش شلغم حذف کنيد. آش شلغم بدون گوشت، همچنان خواص فوق العاده خود را داشته و مي تواند براي گياهخواران انتخاب بسيار مناسبي باشد. پيشنهاد مي کنيم تهيه اين آش را در فصل زمستان از دست ندهيد.

9d7d30e2eaeab256f51c31ddb6480ffb106fee56 33 - آش شلغم برای سرماخوردگی

چي لازم دارم:
گوشت چرخ‌کرده   400 گرم
برنج نيم دانه   1 پيمانه
عدس   ½ پيمانه
ماش    ½ پيمانه
پياز متوسط    2 عدد
شلغم     5-6 عدد
سبزي آش(جعفري،گشنيز-اسفناج-تره-شويد)   250 گرم
آب    به مقدار لازم
نمک و فلفل   به مقدار لازم
زردچوبه   به مقدار لازم
آبغوره يا آبليمو براي چاشني    به مقدار لازم

چطور بپزم:
مرحله اول:
يک عدد پياز را رنده کنيد. گوشت چرخکرده، نمک فلفل و زردچوبه را به پياز رنده شده اضافه کنيد. مواد را باهم مخلوط کرده و با دست ورز دهيد. پس از اينکه مخلوط گوشت و پياز به چسبندگي لازم رسيد، از مواد گلوله هاي کوچک به اندازه گردو درست کنيد. کوفته ريزه هاي آش شلغم شما آماده مي باشند.

مرحله دوم:
يک عدد پياز باقي مانده را نگيني خرد کنيد. در قابلمه اي که مي خواهيد آش را درون آن تهيه کنيد روي حرارت قرار داده و کمي تفت دهيد تا سبک شود. سپس کوفته ريزه هاي آماده شده از مرحله قبل را درون پياز داغ اضافه کنيد. کوفته ريزه ها را تفت دهيد تا رنگ آن ها تغيير کرده و طلايي شود.

مرحله سوم:
براي تهيه آش شلغم، از قبل عدس و ماش را جداگانه با مقداري آب قرار داده تا پخته شوند. آش ترخينه و ماش يکي ديگر از آش هايي ست که با ماش تهيه مي شود. برنج نيم دانه را نيز از حدود 3 ساعت قبل بخيسانيد. در اين مرحله بايد برنج را به درون قابلمه بيافزاييد و به مقدار لازم آب اضافه کنيد. ادويه هاي لازم را نيز اضافه کنيد. حالا مواد را هم بزنيد تا کاملا با يکديگر مخلوط شوند.

مرحله چهارم:
شلغم ها را پوست گرفته و به شکل مکعبي خرد کنيد. وقتي آب درون قابلمه به جوش آمد، شلغم هاي خام را به مواد اضافه کنيد. نيم ساعت آخر پخت، عدس و ماش پخته شده و سبزي را نيز به مواد آش شلغم اضافه کنيد. در آخر براي چاشني آش شلغم، کمي آبغوره يا آبليمو بريزيد و اجازه دهيد همراه آش چند قل ريز بزند تا طعم آن به خورد آش برود. آش شلغم خوشمزه شما آماده مي باشد. آش را در ظرف مناسب سرو کرده، روي آن را با پياز داغ فراوان،نعنا داغ و برش هايي از شلغم تزئين کنيد. همچنين مي توانيد چند عدد از کوفته ريزه ها نيز براي تزئين روي آش قرار دهيد. نوش جان!

نکات کليدي تهيه آش شلغم
– شما مي توانيد گوشت را از مواد آش حذف کنيد. براي تهيه آش شلغم بدون گوشت، تمام مراحل به همين صورت مي باشد. در صورت تمايل به جاي آب، از استاک يا آب گوشت و قلم استفاده کنيد. اين کار کمک مي کند تا غلظت آش شما بيشتر شده و همچنين طعم لذيذ تري به خود بگيرد.
– به جاي سبزي آش مي توانيد تنها از سبزي اسفناج يا تنها از گشنيز استفاده کنيد.
– اگر آش شلغم را براي سرما خوردگي تهيه مي کنيد، پيشنهاد مي کنيم پياز آن را تفت ندهيد و ماننده شلغم، آن را خام اضافه کنيد تا خواص بيشتري به آش شما ببخشد.
– شما مي توانيد عدس و ماش خيسانده شده را هم زمان با اضافه کردن برنج، به درون مواد آش اضافه کنيد تا با هم بپزند.
– به جاي ماش مي توانيد از لپه يا بلغور جو نيز استفاده کنيد.
– شما مي توانيد براي خاصيت بيشتر آش، چند حبه سير نيز به مواد آن اضافه کنيد.

سمیرا Edited answer 16 آبان 1400
0

بسياري از ما با شنيدن نام شلغم به ياد مريضي و سرماخوردگي مي‌افتيم و شايد حاضر نباشيم حتي ذره‌اي شلغم به دهان ببريم اما بهتر است بدانيد که اين ماده غذايي، سرشار از خواص فوق‌العاده بوده و دواي بسياري از بيماري‌هاست. با شلغم مي‌توان انواع سوپ و آش را تهيه کرد. در اينجا قصد داريم طرز تهيه آش شلغم با عدس براي سرماخوردگي را به شما آموزش دهيم که هر دو نوع بسيار خوشمزه بوده و خوراک شب‌هاي سرد زمستان هستند.

مواد لازم براي تهيه آش شلغم براي سرماخوردگي:

شلغم   4-5 عدد
پياز   2 عدد
زردچوبه، نمک، فلفل   به ميزان لازم
عدس   1/4 پبمانه
لپه    1/4 پيمانه
برنج   نصف پيمانه
سبزي آش   3 پيمانه
گوشت چرخ‌کرده   250 گرم
نعناع داغ    3-4 ق غذاخوري
آبغوره يا گرد غوره   به ميزان لازم

طرز تهيه آش شلغم براي سرماخوردگي:

براي تهيه آش شلغم براي سرماخوردگي ابتدا؛ پيازها را خرد کرده و تفت دهيد.
وقتي پيازها تغيير رنگ دادند، زردچوبه را به آن‌ها اضافه کرده و تفت دهيد.
2 پارچ آب روي پيازها بريزيد و چند دقيقه صبر کنيد.
عدس و لپه خيسانده را به پياز اضافه کرده و اجازه دهيد خوب پخته شوند.
بعد از حدود يک ساعت، برنج و سبزي آش را به مواد قبلي اضافه کنيد و تا پختن و جا افتادن کامل آش شلغم صبر کنيد.
نيم ساعت آخر پخت، گوشت چرخ‌کرده قلقلي، شلغم ريز و نعناداغ را به آش اضافه کنيد.
آبغوره، نمک، فلفل سياه و گرد غوره چاشني‌هايي هستند که مي‌توانيد طبق ذايقه خود به آش شلغم اضافه کنيد.
نوش جان.

حانیه Edited answer 16 آبان 1400
0