تقویت گردش خون در فصل سرما
تقویت گردش خون در فصل سرما
چه خوراکی هایی برای تقویت گردش خون در فصل سرما مفید است و بدن را در مقابل سرما مقاوم می کند؟
غذاهاي خاصي وجود دارد که هم گردش خون را تقويت مي کند و هم متابوليسم را افزايش مي دهد.
گردش خون نامناسب در بدن عوارض هولناکي به همراه دارد . گردش خون ضعيف مي تواند به دليل شرايط مختلف مانند ديابت ، چاقي ، سيگار کشيدن ، بيماري رينود (کاهش جريان خون در دست و پا ) و بيماري شريان محيطي ايجاد شود. کاهش جريان خون باعث درد و گرفتگي عضلات ، بي حسي و احساس يخ زدگي در دست و پا ميشود. ورزش ، غذاهاي سالم ، مصرف زياد ميوه و سبزيجات (حداقل 5 بار در روز) ، آب رساني مناسب و مديريت استرس ، همگي به سيستم گردش خون سالم کمک مي کند. غذاهاي خاصي وجود دارد که هم گردش خون را تقويت مي کند و هم متابوليسم را افزايش مي دهد.
علايم گردش خون ضعيف عبارت اند از:
تورم شکم يا تورم در پا، مچ پا و ران، احساس خستگي،بي حسي، مور مور شدن و سردي دست و پا، مشکلات گوارشي، گرفتگي عضلات،درد مفاصل، رنگ پريدگي پوست،در آقايان با مشکلات جنسي،درد قفسه سينه و گيجي. ادامه مطلب را در اين زمينه مطالعه کنيد:
مواد غذايي که به تقويت گردش خون کمک ميکند
چغندر
چغندر سرشار از نيترات است که بدن ما آن را به اکسيد نيتريک تبديل مي کند.
اکسيد نيتريک رگ هاي خوني شما را باز مي کند و يک گشاد کننده عروق طبيعي است که مي تواند به کاهش فشار خون و کاهش پلاکت هاي چسبيده به هم در خون شما کمک کند. بسياري از ورزشکاران فقط براي افزايش جريان خون و افزايش عملکرد ورزشي ، آب چغندر را قبل از حرکت هاي ورزشي مي نوشند.
پياز و سير
پياز و سير نيز براي گردش خون فوق العاده هستند. هر دو سطح اکسيد نيتريک را بهبود مي بخشند ، بنابراين به رگ هاي خوني شما کمک مي کنند تا جريان خون افزايش يابد و شل شود و هر دو ضد التهاب هستند. پياز منبع غني از فلاونوئيدهاست که آنتي اکسيدان و به ويژه محافظ قلب است. سير ترکيبي به نام آليسين دارد که نشان داده شده است به دليل تأثير آرام بخشي که بر رگ هاي خوني شما دارد ، جريان خون را به بافت هاي شما افزايش و فشار خون را کاهش مي دهد.
دارچين
يکي ديگر از ادويه هاي جذاب و باستاني دارچين است که به عنوان يک داروي طبيعي براي بسياري از بيماري ها شناخته مي شود. تاثير گرم کننده دارچين به دليل توانايي آن در افزايش جريان خون است. اجزاي فعال دارچين سينامالدئيد و اسيد سيناميک هستند که به دليل توانايي توليد اکسيد نيتريک و همچنين ضد التهاب از قلب محافظت مي کنند. مطالعات حيواني نشان مي دهد که اتساع عروق خوني و جريان خون در عروق کرونر بهبود يافته است؛ شرياني که خون را به قلب مي رساند.
گردو
ترکيبات موجود در گردو (ويتامين E ، آلفا ليپوئيک اسيد و ال آرژنين) همگي توليد نيتريک اکسيد را تحريک مي کنند تا به بهبود جريان خون کمک کنند.
فلفل تند
فلفل قرمز به سرعت با کاهش فشار خون و تحريک ترشح اکسيد نيتريک براي تقويت جريان خون کار مي کند. همچنين به افزايش توليد فيبرينوليتيک ها و در پي آن حل شدن لخته هاي خون کمک مي کند.
سبزي هاي برگ دار
سبزي هاي برگ دار مانند اسفناج ، کلم پيچ و کلم غني از نيترات هستند و با گشاد شدن رگ هاي خوني بر اثر بهبود توليد اکسيد نيتريک ، گردش خون را بهبود مي بخشند.
همزمان با کاهش درجه حرارت هوا و ورود فصل زمستان بسياري از افراد دچار سرماخوردگي ميشوند. اين مشکل يکي از علائم زکام است که ممکن است در برخي افراد در طول هواي سرد باقي بماند.
برای مقابله با سرماخوردگی، لیستی از غذاها توصیه شده که در ادامه با آن آشنا می شوید.
سبزيجات: اين مواد غذايي حاوي آنتي اکسيدان هستند که سيستم ايمني بدن را تقويت ميکنند، بنابراين از بيماريها محافظت ميکنند.
مرکبات: ويتامين C به پيشگيري از سرماخوردگي يا بيماريهاي آنفلوانزا و همچنين کوتاه شدن مدت و شدت بيماري کمک ميکند.
غذاهاي تخمير شده: اين غذاها حاوي پروبيوتيک هستند. پروبيوتيک نوعي باکتري است که در برابر بيماريها محافظت ميکند و سيستم ايمني بدن را تقويت ميکند همچنين گلبولهاي سفيد خون را براي مبارزه با بيماري تحريک ميکند. اين مواد مفيد، يعني پروبيوتيکها در لبنيات، شير و برخي پنيرها يافت ميشوند.
ماهي: سرشار از اسيدهاي چرب امگا ۳ است که باعث کاهش التهاب و محافظت در برابر سرماخوردگي ميشود. گلبولهاي سفيد به توليد پروتئين براي مبارزه با آنفلوانزا کمک ميکنند.
آجيل: سرشار از آنتي اکسيدان و مواد معدني سلنيوم و روي هستند؛ بنابراين سيستم ايمني بدن را تقويت و با باکتريها و ويروسها از جمله آنفلوانزا و سرماخوردگي مقابله ميکند.
قارچ: حاوي بتا گلوکان است که به مبارزه با ويروس و افزايش فعاليت گلبولهاي سفيد کمک ميکند.
زردچوبه: يکي از مهمترين فوايد آن ضد التهاب بودن است و به مبارزه با سرما و سرماخوردگي کمک ميکند.