بیماری ام اس
متخصص مغز و اعصاب گفت: کمبود ويتامين دي، عفونتهاي ويروسي دوران کودکي يا نوجواني، فاکتورهاي نژادي و ارثي ميتوانند سبب بروزبيماري ام اس شوند.
به نقل از فارس،مرتضي سعيدي، متخصص مغز و اعصاب درباره «بيماري ام اس»،گفت: در بيماري ام اس کانونهاي التهابي کوچکي که پلاکهاي ام اس ناميده ميشوند در مغز، نخاع و اعصاب بينايي پيدا ميشوند و بر اساس اينکه اين پلاکها در چه ناحيهاي قرار گرفته باشند، شاهد علائم باليني مختلفي هستيم.
وي افزود: اين بيماري که در خانمها شايعتر است و معمولا در رنج سني 20 تا 40 سال بروز پيدا ميکند. بيماري ام اس بيماري دختران و خانمهاي جوان است و در اين طيف 1.5 تا 3 برابر آقايان بروز ميکند.
سعيدي درباره «دلايل بروز ام اس»، گفت: علت قطعي وجود ندارد؛ ولي به عنوان مثال کمبود ويتامين دي، عفونتهاي ويروسي دوران کودکي يا نوجواني، فاکتورهاي نژادي و ارثي ميتوانند سبب بروز اين بيماري شوند.
اين متخصص مغز و اعصاب بيان داشت: در برخي خانوادهها يک تا دو نفر درگير اين بيماري ميشوند که حاکي از زمينه ارثي آن است؛ اگرچه در خانوادهاي که پدر يا مادر درگير اين بيماري هستند شانس ايجاد آن در فرزندانشان کمتر از 5 درصد است؛ بنابراين اگرچه فاکتورهاي ارثي مطرح هستند ولي نبايد موجب استرس بي حد شوند.
وي درباره «راههاي پيشگيري از اين بيماري»، اظهار داشت: توصيه ما به مبتلايان ام اس براي جلوگيري از بروز اين بيماري در فرزندانشان اين است که سطح ويتامين دي حتما اندازه گيري و اصلاح شود. بايد فعاليت بدني مرتب و متناسب با توان جسمي داشته باشيم؛ بچهها در معرض آفتاب قرار بگيرند. زندگي از آپارتمان و دوري از نور و کارکردن مدام با کامپيوتر بايد کنترل شود؛ به طور کلي فرهنگ زندگي بايد تغيير کند.
سعيدي درباره «نشانههاي باليني ام اس»،گفت: يکي از شايعترين علامتها التهاب عصب چشم است که به صورت تاري ديد در يک چشم و درد کاسه چشم در حين حرکت بروز ميکند. ضعف پاها و گاهي دستها که گاهي با گرفتگي و گزگز همراه است هم يکي ديگر از علائم ام اس است.
اين متخصص مغز و اعصاب خاطرنشان کرد: اين گزگز ميتواند از کف پاها شروع شده و تدريج بالا بيايد و گاهي تا ناحيه شکم و سينه ميرسد؛ اگرچه هر گزگز و مورموري نشانه ام اس نيست و حتما پزشک بايد آن را تشخيص دهد. سرگيجه، عدم تعادل، دوبيني و تکرر ادرار هم ميتواند از نشانههاي باليني ام اس باشد.
وي بهترين روش تشخيص را ام. آر. آي مغز و نخاع گردن خواند و گفت: البته روشهاي ديگري هم بر اساس تشخيص پزشک وجود دارد که ميتوان براحتي اين بيماري را تشخيص و بيمار را مورد معالجه قرار داد.