طرز تهیه قیمه نثار قزوین
طرز تهیه قیمه نثار قزوین
لطفاً طرز تهیه قیمه نثار خوشمزه قزوینی رو آموزش بدید؟
مواد لازم براي 5 نفر
گوشت گوسفند – ۶۰۰ گرم
پياز – يک عدد بزرگ
برنج – ۴ پيمانه
رب گوجه فرنگي – ۳ قاشق غذاخوري
زعفران دم کرده – ۴ قاشق غذاخوري
پودر دارچين – يک قاشق غذاخوري
پودر هل – يک قاشق غذاخوري
خلال پسته – ۴ قاشق غذاخوري
خلال بادام – ۴ قاشق غذاخوري
گلاب – يک فنجان
روغن مايع – به مقدار لازم
زرشک – ۵ قاشق غذاخوري
شکر- يک قاشق غذاخوري
کره – ۵۰ گرم
آب – ۴ پيمانه
خلال پوست پرتقال – ۲ قاشق غذاخوري
نمک و زردچوبه – به مقدار لازم
ادويه مخصوص قيمه نثار – يک قاشق چايخوري
طرز تهيه
۱-ابتدا گوشت شسته و خشک شده را به صورت قيمهاي خرد کنيد. ۲-خلال پسته و بادام را در يک فنجان گلاب خيس کنيد.
۳-بهتر است قطعات گوشت قيمه نثار زياد درشت نباشند. پياز را به صورت نازک خلال و پياز داغ فراوان درست کنيد.۴- اگر فکر ميکنيد يک عدد پياز ديگر لازم است، يک پياز متوسط اضافه کنيد.
۵- بعد از اينکه پيازها سبک و کاراملي شدند، گوشت قيمه شده را اضافه کنيد و خوب با پياز تفت دهيد.
۶- بعد از اينکه رنگ گوشت تغيير کرد و کمي تفت خورد، رب گوجهفرنگي را هم اضافه کنيد و تفت دهيد تا طعم خامي رب گرفته شود.ادويه را به گوشت اضافه کنيد و باز هم تفت دهيد.
۷-گوشت بايد روي شعله بسيار ملايم گاز تفت داده شود تا ترد و آبدار باقي بماند. چهار پيمانه آب را به ترکيب گوشت و رب اضافه کنيد و اجازه دهيد روي شعله ملايم گاز خوب جا بيفتد.۸-در اين فاصله برنج را طبق دستور تمام پلوها در آب جوش بپزيد و آبکش کنيد ، سپس با زعفران دم کرده به مقدار دلخواه دم کنيد.
۹-زماني که برنج در حال دم کشيدن است خلال پوست پرتقال را آماده کنيد.۱۰- اگر ميخواهيد يک قيمه نثار به روش قزوينيهاي اصيل داشته باشيد حتما بايد خلال پوست پرتقال داشته باشيد.
۱۱-زرشکهاي شسته شده را با ۵۰ گرم کره و يک قاشق غذاخوري شکر کمي تفت دهيد سپس خلال پوست پرتقال، خلال پسته و خلال بادام را هم اضافه کنيد و کمي تفت دهيد. ۱۲-بعد از اينکه خلالها به همراه زرشک کمي تفت خورد به مقدار دلخواه زعفران آب کرده اضافه و صبر کنيد تا آب تمام مواد کشيده شود سپس زير شعله گاز را خاموش کنيد.
نکته : بعد از آسياب کردن تمام مواد، ترکيب ادويه(در پايين ) را در يک ماهي تابه به مدت يک دقيقه روي شعله ملايم تفت دهيد و بعد از اينکه سرد شد در يک شيشه در بسته در جاي خشک و خنک نگهداري کنيد.
ادويه
پودر گل سرخ – ۴ قاشق غذاخوري
پودر دارچين – يک قاشق غذاخوري
زيره سياه – يک قاشق غذاخوري
پودر زنجبيل – يک قاشق غذاخوري
هل سبز – ۲ عدد
ميخک – ۲ عدد
جوز هندي – نصف يک عدد
همه مواد را با هم آسياب کنيد.
قیمه نثار یکی از غذاهای سنتی قزوین است که معمولا در مهمانیهای بزرگ پای ثابت سفره غذاست و علاوه بر آن در ایام سوگواری به عنوان نذری آن را میپزند.
در خود قزوین این غذا را با ادویه مخصوص قیمه نثار طبخ میکنند و با خلال پرتقال، بادام، پسته، زرشک و همچنین پلوی زعفرانی آن را سرو میکنند. با دستور پخت این غذای بینظیر همراه ما باشید.
گل سر سبد آشپزی قزوین و یکی از غذاهای سنتی ایران است که به سبک گذشته در آن از خلال پوست مرکبات و مغز خشکبار استفاده میشود. با آنکه شاید طرز تهیه آن از قیمه معمولی آسانتر باشد، اما کمتر کسی این خوراک لذیذ را در خانه تهیه میکند.
مواد لازم:
- گوشت خورشتی: ۵۰۰ گرم
- پیاز: یک عدد بزرگ
- رب گوجه فرنگی: دو قاشق غذاخوری
- آب: سه لیوان
- زردچوبه و ادویه خورشتی (ادویه قیمه نثار): یک قاشق چایخوری
- نمک و فلفل و دارچین: به میزان لازم
- زعفران دم کشیده: نصف پیمانه
- گلاب: دو قاشق غذاخوری
- زرشک و خلال پسته و خلال بادام: از هر کدام ۵ قاشق غذاخوری
- خلال پوست پرتقال شیرین شده: ۳ قاشق غذاخوری
- کره و شکر: از هر کدام ۳ قاشق غذاخوری
طرز تهیه:
۱. از آنجا که اغلب این قیمه، لابهلای پلو سرو میشود، چهار پیمانه برنج را بشویید، بپزید و بگذارید دم بکشد. برای تهیه قیمه، پیاز را نگینی خرد کرده و در روغن داغ سرخ کنید تا رنگ آن طلایی شود. گوشت را به پیاز سرخ شده اضافه کرده و روی آن ادویه خورشتی، دارچین، زردچوبه و فلفل بریزید و بعد تفت دهید تا رنگ گوشت تغییر کند، رب گوجه را هم به گوشت اضافه کرده و تفت دهید تا بوی خامی آن گرفته شود، در آخر هم آب را اضافه کنید و صبر کنید تا گوشت بپزد.
۲. بعد از پخت گوشت، گلاب، نمک و نصف زعفران را اضافه کنید و بعد از ۵ دقیقه، خورشت شما که آب کم و غلیظی دارد، حاضر است. در یک تابه یک قاشق کره بریزید و خلال بادام و پسته را به مدت یک دقیقه تفت دهید. در یک تابه دیگر زرشکها را به همراه یک قاشق کره و یک قاشق شکر تفت دهید، خلالهای پرتقال هم با یک قاشق کره و شکر تفت دهید و کنار بگذارید.
۳. میتوانید نصف مواد خلال و زرشک را به قیمه اضافه کنید و نصف دیگر را برای تزئین نگه دارید. حالا پلو را در دیس بکشید و روی آن مقداری از مواد قیمه و خلال بریزید و بعد روی قیمه را با بقیه پلو بپوشانید، در انتها هم روی پلو را با کمی قیمه و خلالهای بادام، پسته، پرتقال، زرشک و همچنین پلوی زعفرانی تزئین کنید.