طرز تهیه قیمه نثار قزوین

طرز تهیه قیمه نثار قزوین

لطفاً طرز تهیه قیمه نثار خوشمزه قزوینی رو آموزش بدید؟

فرناز حسینی Answered question 15 بهمن 1400
0

مواد لازم براي 5 نفر

  گوشت گوسفند –  ۶۰۰ گرم
پياز – يک عدد بزرگ
برنج – ۴ پيمانه
رب گوجه فرنگي – ۳ قاشق غذاخوري
زعفران دم کرده – ۴ قاشق غذاخوري
پودر دارچين – يک قاشق غذاخوري
پودر هل – يک قاشق غذاخوري
خلال پسته – ۴ قاشق غذاخوري
خلال بادام – ۴ قاشق غذاخوري
گلاب –  يک فنجان
روغن مايع – به مقدار لازم
زرشک – ۵ قاشق غذاخوري
شکر- يک قاشق غذاخوري
کره – ۵۰ گرم
آب – ۴ پيمانه
خلال پوست پرتقال – ۲ قاشق غذاخوري
نمک و زردچوبه – به مقدار لازم
ادويه مخصوص قيمه نثار – يک قاشق چاي‌خوري

طرز تهيه

۱-ابتدا گوشت شسته  و خشک شده را به صورت قيمه‌اي خرد کنيد. ۲-خلال پسته و بادام را در يک فنجان گلاب خيس کنيد.

۳-بهتر است قطعات گوشت قيمه نثار زياد درشت نباشند. پياز را به صورت نازک خلال و پياز داغ فراوان درست کنيد.۴- اگر فکر مي‌کنيد يک عدد پياز ديگر لازم است، يک پياز متوسط  اضافه کنيد.

۵- بعد از اين‌که پيازها سبک و کاراملي شدند، گوشت قيمه شده را اضافه کنيد و خوب با پياز تفت دهيد.
۶- بعد از اين‌که رنگ گوشت تغيير کرد و کمي تفت خورد، رب گوجه‌فرنگي را هم اضافه کنيد و تفت دهيد تا طعم خامي رب گرفته شود.ادويه را به گوشت اضافه کنيد و باز هم تفت دهيد.

۷-گوشت بايد روي شعله بسيار ملايم گاز تفت داده شود تا ترد و آبدار باقي بماند. چهار پيمانه آب را به ترکيب گوشت و رب اضافه کنيد و اجازه دهيد روي شعله ملايم گاز خوب جا بيفتد.۸-در اين فاصله برنج را طبق دستور تمام پلوها در آب جوش بپزيد و آبکش کنيد ، سپس با زعفران دم کرده به مقدار دلخواه دم کنيد.

۹-زماني که برنج در حال دم کشيدن است خلال پوست پرتقال را آماده کنيد.۱۰- اگر مي‌خواهيد يک قيمه نثار به روش قزويني‌هاي اصيل داشته باشيد حتما بايد خلال پوست پرتقال داشته باشيد.

۱۱-زرشک‌هاي شسته شده را با ۵۰ گرم کره و يک قاشق غذاخوري شکر کمي تفت دهيد سپس خلال پوست پرتقال، خلال پسته و خلال بادام را هم اضافه کنيد و کمي تفت دهيد. ۱۲-بعد از اين‌که خلال‌ها به همراه زرشک کمي تفت خورد به مقدار دلخواه زعفران آب کرده اضافه و صبر کنيد تا آب تمام مواد کشيده شود سپس زير شعله گاز را خاموش کنيد.

نکته : بعد از آسياب کردن تمام مواد، ترکيب ادويه(در پايين ) را در يک ماهي تابه به مدت يک دقيقه روي شعله ملايم تفت دهيد و بعد از اين‌که سرد شد در يک شيشه در بسته در جاي خشک و خنک نگهداري کنيد.

   ادويه  
پودر گل سرخ – ۴ قاشق غذاخوري
پودر دارچين – يک قاشق غذاخوري
زيره سياه – يک قاشق غذاخوري
پودر زنجبيل – يک قاشق غذاخوري
هل سبز – ۲ عدد
ميخک – ۲ عدد
جوز هندي – نصف يک عدد
همه مواد را با هم آسياب کنيد.

فرناز حسینی Answered question 15 بهمن 1400
0
You are viewing 1 out of 2 answers, click here to view all answers.