طرز تهیه لازانیا بدون فر

طرز تهیه لازانیا بدون فر

آموزش لازانیا بدون فر در ماهیتابه رو توضیح بدید؟

پردیس سالاری Answered question 17 بهمن 1400
0

لازانیا با مواد میانی مختلفی پخته می‌شود، از جملۀ این لایه‌ها گوشت، مرغ، سوسیس و سبزیجات است که با سس‌های مختلف بشامل، خامه‌ای و یا قرمز سرو می‌شود. در این دستور ما سراغ لازانیا بدون فر با مواد گوشتی و سس بشامل رفته‌ایم که شکل محبوب لازانیا در بین خانواده‌های ایرانی است.

لازانیا یکی از غذاهای محبوب ایتالیایی در بین ایرانیان است که روش پخت اصلی آن در فر است، اما لازانیا بدون فر نیز روش‌هایی دارد تا بتوانید با هر امکاناتی این غذای لذیذ و خوشمزه را برای خانواده بپزید و نوش جان کنید.

لازانیا یکی از انواع پاستا است که با مواد میانی مختلفی پخته می‌شود، از جملۀ این لایه‌ها گوشت، مرغ، سوسیس و سبزیجات است که با سس‌های مختلف بشامل، خامه‌ای و یا قرمز سرو می‌شود. در این دستور ما سراغ لازانیا بدون فر با مواد گوشتی و سس بشامل رفته‌ایم که شکل محبوب لازانیا در بین خانواده‌های ایرانی است.

مواد لازم برای درست کردن لازانیا بدون نیاز به فر

مواد اولیۀ لازانیا ساده و مشابه ماکارونی است و به همین جهت در هر خانه‌ای پیدا می‌شود:
گوشت چرخ‌کرده: ۲۵۰ الی ۳۰۰ گرم
لازانیا: یک بسته
پیاز: یک عدد
فلفل دلمه: نصف یک عدد
قارچ: ۸ الی ۹ عدد متوسط
پنیر پیتزا: ۲۰۰ الی ۵۰۰ گرم (بسته به طبع شما می‌تواند بیشتر یا کمتر شود)
سیب زمینی: یک عدد (برای دستور لازانیا بدون فر با ماهیتابۀ دو طرفه)
هویج: یک عدد متوسط
نمک و فلفل: به میزان لازم
آویشن، پاپریکا، پودر سیر: به میزان لازم
رب گوجه فرنگی: به میزان لازم
روغن: به میزان لازم

مواد لازم برای تهیۀ سس بشامل

آرد سفید: یک و نیم قاشق غذاخوری
کره: ۳۰ گرم
شیر: یک لیوان و نیم
نمک و فلفل: به میزان لازم
لازانیا بدون فر

مقدار مواد اولیه برای: چهار نفر
مدت آماده سازی مواد: ۳۰ دقیقه
مدت آماده سازی برای سرو کردن: یک ساعت

طرز تهیه لازانیا بدون فر

۱- برای درست کردن لازانیا بدون فر اول از همه قارچ‌ها را خرد کرده و در یک ماهیتابه ریخته و تفت دهید.

۲- قارچ‌های تفت داده شده را کنار بگذارید و پیازهایی را که نگینی خرد کرده‌اید درون ماهیتابه و روغن سرخ کنید.

۳- هویج را رنده کنید و با پیاز مقداری تفت دهید.

۴- گوشت چرخ‌کرده را به پیاز و هویج اضافه کرده و با هم تفت دهید تا گوشت تغییر رنگ دهد. به صورت مداوم و عمودی به گوشت ضربه بزنید تا تکه‌های گوشت هنگام تفت خوردن به هم نچسبند و گلوله گلوله نشوند.

۵- فلفل دلمه‌ای را مانند پیازها نگینی خرد کنید و با قارچ‌هایی که در مرحله‌ی اول تفت دادید به مواد اضافه نمایید.

۶- نمک، فلفل، رب گوجه فرنگی، آویشن، پاپریکا، پودر سیر و ادویه‌ی مخصوص لازانیا که در بسته‌بندی آن قرار دارد را به مواد اضافه کنید و مخلوط نمایید.

۷- برای پختن کامل سس گوشت و مخلوط شدن عطر مواد با یکدیگر یک لیوان آب گرم به مواد اضافه کنید و بگذارید روی حرارت ملایم جا بیفتد.

۸- در این بین یک قابلمه پر از آب را روی اجاق گاز بگذارید و صبر کنید تا جوش بیاید، سپس ورقه‌های لازانیا را با کمی روغن و نمک درون آب جوش بیندازید و به کمک یک کفگیر چوبی آن‌ها را تکان دهید تا از هم جدا شوند. پس از ۱۰ دقیقه که لازانیا نرم و نیم‌پخت شد آن را درون آبکش بریزید تا آب اضافه آن‌ها گرفته شود، سپس رویش آب سرد بگیرید تا به یکدیگر نچسبند.

۹- در این مرحله از پخت لازانیا بدون فر لازم است سس بشامل را تهیه نمایید. برای این‌ کار آرد را در یک ماهیتابه ریخته و تفت دهید تا بوی خامی آرد گرفته شود اما تغییر رنگ ندهد. سپس به آن کره اضافه کنید تا دوباره با هم روی حرارت تفت داده شوند و بعد از آن شیر را که از قبل درون دمای محیط گذاشته بودید، اضافه کنید. حالا مواد را به صورت یکنواخت هم بزنید تا سس قوام یابد. در آخر نیز مقداری نمک و فلفل به سس اضافه کنید. لازانیا در ماهیتابه تا اینجای کار مراحل درست کردن لازانیا بدون فر یکسان است و بعد از این بسته به امکانات شما متفاوت می‌شود.

AndroidOnlineNewsImage - طرز تهیه لازانیا بدون فر

لازانیا بدون فر با ماهیتابه دو طرفه

اگر ماهیتابه دو طرفه دارید واشر آن را جدا کنید و بعد کف ماهیتابه را چرب نمایید. سپس سیب زمینی‌ها را ورقه ورقه خرد کنید و کف ماهیتابه بچینید. بعد از آن ورقه‌های لازانیا را روی سیب زمینی‌ها بچینید تا از سوختن لازانیا روی گاز جلوگیری کنید.

بعد روی ورقه‌های لازانیا به ترتیب سس سفید، پنیر پیتزا و مواد گوشتی بریزید. این‌کار را تا لایۀ آخر ادامه دهید و روی آخرین ورقۀ لازانیا سس بشامل و پنیر پیتزا بریزید تا لازانیای شما خشک نشود. در آخر نیز یک شعله پخش کن روی اجاق گاز بگذارید و سپس ماهیتابه را برای ۳۰ الی ۳۵ دقیقه روی آن قرار دهید تا لازانیای بدون فر شما آماده شود.

لازانیا بدون فر با ماهیتابه معمولی و یا قابلمه

برای پخت لازانیا بدون فر و درون قابلمه یک لایه لازانیا اضافه یا سیب زمینی برای جلوگیری از سوختن لازانیا کف قابلمه بچینید و سپس طبق چیزی که پیش‌تر گفته شد لایه‌های لازانیا، سس، پنیر پیتزا و مواد گوشتی را روی هم بگذارید. در نهایت در قابلمه را با یک دمکنی رویش بگذارید تا مثل ماکارونی دم بکشد. حتماً از شعله پخش کن و شعلۀ بسیار کم در تهیۀ لازانیا بدون فر استفاده کنید.

نکاتی که باید به آن‌ها توجه کنید

۱- برای تهیۀ لازانیا می‌توان به جای گوشت چرخ‌کرده از مرغ و یا سویا چرخ‌کرده هم استفاده کرد.

۲- برای درست کردن لازانیا بدون فر بهتر است از لازانیا پیش پخت استفاده نشود و مثل ماکارونی حتما ورقه‌های لازانیا نیز آبکش شوند. اگر از لازانیا پیش پخت استفاده می‌کنید حتما سس گوشتی را رقیق‌تر از روی گاز بردارید تا لازانیا را نرم کند.

۳- زمان دقیقی برای آبکش کردن لازانیا وجود ندارد ولی میزان نرمی آن باید مثل ماکارونی باشد، یعنی از بیرون نرم و از داخل مقداری سفت.

۴- برای لایه‌های پنیری علاوه بر پنیر پیتزا می‌توانید از پنیر ورقه‌ای هم استفاده کنید. به طور کلی استفاده از ترکیب پنیرها مثل موزارلا، گودا، پارمزان و مواردی این چنین باعث لذیذ و خوشمزه‌تر شدن لازانیای شما می‌شود.

۵- آب سس گوشتی باید تقریباً کشیده شود و نباید خیلی شل و یا خیلی سفت باشد.

۶- بعد از اینکه روی ورقه‌های لازانیا آب سرد گرفتید می‌توانید آن‌ها را روی یک حوله یا پارچۀ تمیز بچینید تا هم توی آبکش به هم نچسبند و هم کاملاً خشک شوند.

۷- اگر بعد از ۲۰ دقیقه که لازانیای شما روی اجاق بود احساس کردید برای پخت بهتر نیاز به بخار است، می‌توانید خیلی کم آب گرم کف قابلمه بریزید. توجه داشته باشید که حتماً آن را کنارۀ قابلمه بریزید و نه روی خود لازانیا تا فقط کف قابلمه مرطوب شود.

۸- بعد از دم کشیدن لازانیا بهتر است چند دقیقه‌ای فرصت دهید تا سرد شود و بعد آن را سرو کنید، چرا که اگر بلافاصله بعد از برداشتن از اجاق گاز و داغ داغ برش دهید ممکن است از هم بپاشد و شکل ظاهری‌اش را از دست بدهد.

پردیس سالاری Answered question 17 بهمن 1400
0