طرز تهیه شیرینی نخودچی

طرز تهیه شیرینی نخودچی

طرز تهیه شیرینی نخودچی زعفرانی با فر و بدون فر رو توضیح بدید؟

حانیه Answered question 22 بهمن 1400
0

علاوه بر اين آرد نخوچي خواص فراواني براي سلامت بدن دارد. به جاي خريدن شيريني نخودچي بازاري بد نيست آموزش طرز تهيه شيريني نخودچي زعفراني بدون فر و در فر در خانه  را در  ادامه بخوانيد.

مواد لازم

 

آرد نخوچي مرغوب و تازه: ۲۵۰ گرم

پودر قند الک شده: ۱۵۰ گرم

روغن: ۱۲۵ گرم (بهتر است نصف روغن جامد و نصف ديگر روغن صاف قنادي باشد)

هل پودر شده: ½ قاشق چايخوري

زعفران ساييده شده: ۱ قاشق مرباخوري

پودر پسته يا پودر گل محمدي يا خلال پسته: به مقدار دلخواه

27c3dad16df061d57105c5355e083af7cf10dc9e 34 - طرز تهیه شیرینی نخودچی

طرز تهيه

براي درست کردن شيريني نخودچي زعفراني در فر بايد ابتدا روغن جامد و روغن صاف قنادي که با محيط هم دما شده‌اند را چند دقيقه با همزن برقي يا دستي بزنيد.

سپس پودر قند الک شده را به روغن اضافه کنيد و باز هم بزنيد. ۵ دقيقه زمان براي اين هم زدن کافي است. بعد از هم زدن پودر قند و روغن بايد يک مايه يکدست داشته باشيد. هل پودر شده و زعفران سابيده شده را به اين مايه اضافه کنيد و باز هم بزنيد. هل و زعفران را خودتان با آسياب پودر کنيد تا عطرشان از بين نرود.

حالا نوبت اضافه کردن آرد نخودچي الک شده است. بهتر است آرد نخودچي را چند بار الک کنيد تا گوله نشود و خمير شيريني يکدست شود. خمير را به مخلوط روغن و پودر قند اضافه کنيد و با همزن خوب هم بزنيد.

خمير را کمي ورز دهيد. خمير شيريني نخودچي را نبايد زياد ورز بدهيد، چون هم روغن پس مي‌دهد و هم باعث شکنندگي شيريني‌ها مي‌شود.

خمير را به مدت ۵ الي ۶ ساعت در يک کيسه فريزر بگذاريد و در يخچال بگذاريد تا خمير خوب برسد. شيريني‌پز‌هاي حرفه‌اي گاهي يک شب تا صبح به خمير استراحت مي‌دهند. اما شيريني نخودچي را سريع هم مي‌توان تهيه کرد و همان ۵ الي ۶ ساعت استراحت هم کفايت مي‌کند. فر را روشن کنيد و روي درجه۱۷۰ درجه سانتي‌گراد گرم کنيد.

روي سطح کارتان مقداري آرد سفيد بپاشيد و خمير را با وردنه روي آن باز کنيد. ضخامت خمير بايد ۲ سانتي‌متر باشد. اگر روي خمير يک سلفون بکشيد و سپس با وردنه باز کنيد خمير کمتر ترک مي‌خورد.

خمير را با قالب شيريني نخودچي قالب بزنيد. روي سيني فر کاغذ روغني بگذاريد و شيريني نخودچي زعفراني را روي کاغذ روغني بچينيد. روي شيريني‌ها را با خلال پسته، پودر پسته يا پودر گل محمدي تزيين کنيد و سيني را در طبقه وسط فر قرار دهيد و به مدت ۲۰ دقيقه بپزيد. بعد از اين‌که رنگ شيريني‌ها طلايي شد سيني را از فر خارج کنيد.

صبر کنيد شيريني‌ها سرد شوند و سپس در ظرف مورد نظر بچينيد. اگر شيريني‌هاي گرم را در دست بگيريد خرد مي‌شوند پس اجازه دهيد خوب خنک شوند و سپس در ظرف بچينيد.

نکات مهم پخت شيريني نخودچي زعفراني بدون فر

 

اگر فر نداريد و مي‌خواهيد شيريني آرد نخودچي زعفراني را سريع و بدون فر و استراحت درست کنيد به ترتيب زير عمل کنيد:

آرد نخودچي مرغوب را چند بار الک کنيد. آرد را داخل تابه‌اي با حرارت ملايم تفت دهيد تا بوي خامي آرد گرفته شود. وقتي که بوي آرد بلند شد و رنگ آرد کرم رنگ شد شعله را خاموش کنيد. اجازه دهيد آرد سرد شود.

هل و شکر را آسياب کنيد تا به صورت پودر در بيايند. مي‌توانيد از پودر قندي که لطيف است و چند بار الک شده هم استفاده کنيد. بهتر است از هل آسياب شده استفاده نکنيد و خودتان هل را آسياب کنيد تا عطر خوش آن حفظ شود.

کره را روي شعله ملايم گاز آب کنيد. کره نبايد داغ شود پس بهتر است آن را به روش بن‌ماري آب کنيد (در مورد روش بن‌ماري اين‌جا گفته‌ايم). حالا شکر، هل و کره را به آرد نخودچي تفت داده شده و سرد شده اضافه کنيد و با دست خوب مخلوط کنيد تا به شکل خمير در بيايد. سپس خمير آماده شده را روي سطحي صاف که کاغذ روغني قرار داديم به قطر ۲ سانت پهن ميکنيم و با قالب‌هاي دلخواه شکل بدهيد. روي خمير‌ها را هم با کمي زعفران يا گلاب مرطوب کنيد و با خلال يا پودر پسته تزيين کنيد.

حانیه Answered question 22 بهمن 1400
0