طرز تهیه شیرینی حاجی بادام
طرز تهیه شیرینی حاجی بادام
طرز تهیه شیرینی حاجی بادام توضیح بدید؟
نظر می رسد شیرینی حاجی بادام یزد تاریخچه جالبی دارد. یکی از شیرینی پزهای قدیمی و معروف یزدی به نام حاج خلیفه به سفر حج میرود ، در آن زمان سفر حج 6 ماه طول می کشیده است، حاج خلیفه شیرینی های دستپخت خودش را به این سفر می برد و موقع برگشت تعدادی شیرینی بادامی برایش باقی مانده بوده که بین مردم پخش می کند و از همان جا نام این شیرینی به حاجی بادام معروف می شود.
شیرینی حاجی بادام یزد
مواد لازم حاجی بادام یزد
پودر بادام ۱۵۰ گرم
پودر قند ۳۰۰ گرم
آرد نخودچی ۷۵ گرم
آرد ۱ قاشق غذا خوری
هل ۱ ق مربا خوری
پودر جوز هندی ۱ قاشق مربا خوری
بیکینگ پودر ۱ قاشق مربا خوری
زرده تخم مرغ ۵ عدد
طرز تهیه حاجی بادام یزد
برای تهیه حاجی بادام خانگی زرده و سفیده تخم مرغ را جدا کنید.
زرده ها را با همزن بزنید ، پودر قند ، هل و جوز هندی را اضافه کرده 3 – 6 دقیقه با دور تند بزنید تا زرده کرم رنگ و حجیم شود.
آرد نخودچی و پودر بادام را با بکینگ پودر مخلوط کنید و کم کم به زرده ها اضافه کنید و با همزن دستی بزنید تا جایی که خمیر جمع شده و منسجم شود. در آخر باید خمیر را با نوک انگشتان ورز دهید.
فر را با دمای 190 درجه سانتیگراد روشن کنید تا گرم شود ، کف سینی فر را کاغذ روغنی بیندازید. از خمیر حاجی بادام برداشته و در دست گرد کنید و داخل سینی با کمی فاصله از هم بچیند.
دمای فر را روی 160 درجه بیاورید و شیرینی ها را به مدت 10 – 15 دقیقه در فر قرار دهید تا بپزند و زیرشان طلایی شود.
شیرینی ها را از فر بیرون بگذارید و اجازه دهید 5 دقیقه از داغی بیوفتند سپس از سینی جدا کنید. در صورت تمایل از زعفران و زنجبیل میتوانید در ترکیب این شیرینی استفاده کنید.