طرز تهیه جغور بغور
روش تهيه جغور بغور يا جغول بغول به روش زنجاني و قهوه خانهاي
جغور بغور يا چغور پغور و حتي جغول بغول به روش قهوه خانهاي و بازاري يک غذاي مقوي است که با جگر گوسفند يا حتي گاو و مرغ و جگر سفيد با انواع سبزيجات تهيه ميشود. اين غذاي سنتي در اصل متعلق به شهر زنجان است که در شهرهاي ديگر مثل اردبيل و تهران و شهرهاي شمالي نيز به روشهاي متفاوتي طبخ ميشود.
طرز تهيه جغور بغور زنجاني خوشمزه
چي لازم داريم
پياز درشت: ۱ عدد
دل و جگر گوسفند: ۲۰۰ گرم
رب گوجه فرنگي: ۱ قاشق غذاخوري
سيب زميني: ۲ عدد
هويج: ۲ عدد
ليمو ترش تازه: ۱ عدد
نمک، فلفل سياه و زردچوبه: به مقدار لازم
طرز تهيه
در اولين مرحله از طرز تهيه جغور بغور زنجاني خوشمزه بايد پياز را به صورت خلالي خرد کنيد. سپس دل و جگرها را هم به شکل مربعي خرد نماييد. يک ماهيتابه را با حرارت متوسط روي گاز قرار دهيد و مقداري روغن در آن بريزيد. بعد از داغ شدن روغن پياز را به آن اضافه کنيد و خوب هم بزنيد. وقتي پياز خوب سرخ و طلايي رنگ شد، دل و جگرهاي خرد شده را به پياز اضافه کنيد و خوب هم بزنيد. مقداري نمک، فلفل و زردچوبه به مواد اضافه کنيد.
در دومين مرحله از طرز تهيه جغول بغول زنجاني خوشمزه نصف ليوان آب را با يک قاشق غذاخوري رب گوجه فرنگي مخلوط کنيد و به ترکيب جگر و پياز اضافه کنيد. سپس کمي صبر کنيد تا آب غذا به جوش بيايد و طعم مواد به خورد هم برود. سپس در اين مرحله از طرز تهيه جغول پغور مقداري آب ليمو ترش تازه به غذا اضافه کنيد و شعله گاز را خاموش کنيد.
در اين مرحله از تهيه جغور بغور زنجاني خوشمزه سيب زمينيها و هويجها را به صورت نگيني خرد کنيد و هر کدام را به صورت جداگانه در روغن سرخ کنيد. ميتوانيد هويج را رنده کنيد و بعد سرخ کنيد. سپس ترکيب جگر و پياز را داخل يک ظرف مناسب سرو کنيد. هويجهاي سرخ شده را روي غذا بريزيد و سيب زميني نگيني خرد شده را نيز در اطراف آن قرار دهيد. جغول بغول شما آماده است، نوش جان کنيد و لذت ببريد.