طرز تهیه قنبر پلو
طرز تهیه قنبر پلو
طرز تهیه قنبر پلوی شیرازی رو توضیح بدید ؟
يکي از غذاهاي محلي ايران قنبرپلو شيرازي است که با گوشت چرخ کرده و بسيار آسان تهيه ميشود. در اين مطلب با ما همراه باشيد تا طرز تهيه اين غذاي خوشمزه را به شما آموزش دهيم.
چي لازم دارم:
برنج: ۴ فنجان
گوشت چرخ کرده: ۱ کيلو
گردو: ۱۰۰ گرم
کشمش: ۲۰۰ گرم
رب انار: ۲ قاشق غذاخوري
شيره انگور: ۱ قاشق غذاخوري
پياز: ۱عدد
زردچوبه: يک قاشق چاي خوري
آرد نخودچي: به ميزان دلخواه
نمک: به ميزان لازم
روغن: به ميزان دلخواه
چطور بپزم:
۱. ابتدا برنج را بشوييد و با آب و نمک به مدت ۲ تا ۳ ساعت خيس دهيد.
۲. گوشت را با کمي آرد نخود چي، نمک و زردچوبه مخلوط کنيد و با دست ورز دهيد تا منسجم شود و بعد آنها را به اندازه يک فندق برداريد و به شکل کوفتههاي ريزي در بيايد و در روغن سرخ کنيد.
۳. تابه ديگري را روي حرارت قرار دهيد و مقداري روغن داخلش بريزيد و پياز خرد شده را به همراه گردو داخل آن تفت دهيد.
۴. در آخر کشمش را هم به آن اضافه کنيد و کمي تفت دهيد.
۵. برنج را آبکش کنيد و داخل قابلمه مورد نظرتان بريزد و لابه لاي آن کوفتهها را به همراه، پياز وگردوي تفت داده شده قرار دهيد.
۶. کمي رب انار را با شيره انگور تفت دهيد و روي برنج بريزيد و برنج را روي حرارت ملايم قرار دهيد تا دم بکشد.
قنبر پلو غذایی خوشمزه است که شیرازیها آن را برای سحری درست میکنند. در ادامه با طرز تهیه قنبر پلو آشنا میشوید.
در شیراز قدیم، غلامانی با پوستهای تیرهتر را قنبر مینامیدند. نخستین بار که آشپز یکی از اربابان معروف شیراز، پلوی مخلوطی با کشمش و رب انار پخت و آن را نزد ارباب خود برد، ارباب تعجب کرد و گفت که این قنبرپلو دیگر چیست که تو پختهای؟! منظور ارباب از قنبرپلو، تیرگی رنگ برنج بهدلیل وجود کشمش و رب انار در آن بود. از آنجا که ارباب، این پلوی مخلوط را پسندید، از آن پس نام قنبرپلو برای این غذای سنتی و اصیل شیراز، انتخاب شد. برای درستکردنش چی لازم داریم؟
مواد لازم برای ۴نفر
برنج: ۳پیمانه
آب: ۴ونیم پیمانه
گوشت چرخکرده: ۳۰۰گرم
پیاز متوسط: ۲عدد
گردوی خردشده: یکچهارم لیوان
کشمش پلویی: نصف لیوان
زعفران دمکرده: ۲قاشق غذاخوری
نمک: به میزان لازم
فلفل سیاه: نصف قاشق چایخوری
زردچوبه: نصف قاشق چایخوری
روغن: ۳قاشق غذاخوری
رب انار ملس: ۲قاشق غذاخوری سرخالی
طرز تهیه قنبر پلو شیرازی
۱. برنج را حدود ۲ساعت در آب ولرم خیس کنید.
۲. تا برنج خیس میخورد، مواد میانی قنبر پلو را آماده کنید.
۳. گوشت چرخکرده، نصف قاشق چایخوری نمک، فلفل سیاه و زردچوبه را با هم ورز بدهید.
۴. با گوشت، توپکهای کوچکی به اندازه یک فندق درست کنید.
۵. گوشتهای قلقلی را در روغن داغ سرخ کنید.
۶. گوشتها که کاملا سرخ شدند، آنها را از تابه خارج کنید.
۷. پیازها را بهصورت خلالهای نازک خرد کنید.
۸. پیازهای خلالی را داخل همان تابه گوشت تفت بدهید تا کمی طلاییرنگ بشوند.
۹. پیازها که طلایی شدند، گردوها را هم داخل تابه بریزید و با پیاز، کمی تفت بدهید. حالا میتوانید گوشتهای قلقلی سرخشده را به تابه برگردانید و همه مواد را با همدیگر، تفت بدهید.
۱۰. در این مرحله، کشمش، رب انار و زعفران را هم داخل تابه بریزید و بعد از ۲دقیقه که تمام مواد میانی را تفت دادید، حرارت را خاموش کنید.
۱۱. آب برنج که کاملا کشیده شد، داخل یک قابلمه مناسب، تهدیگ بچینید. سپس یک لایه برنج و یک لایه از مواد گوشتی را داخل قابلمه بریزید و این کار را لایه به لایه تکرار کنید تا برنج و مایه گوشتی، تمام بشود.
۱۲. اجازه بدهید تا قنبرپلو حدود ۴۵دقیقه با حرارت ملایم دم بکشد و تمام، غذای شما آماده است.
۱۳. در صورت تمایل کمی شیره به مایه گوشتی اضافه کنید.