طرز تهیه گل قند
بي ترديد شما هم تا کنون اسم گل سرخ محمدي به گوشتان خورده است. اين گل يکي از خوشگل ترين و پر خاصيت ترين گلهاي جهان است که ما در کشور عزيزمان زياد در دسترس داريم چه به صورت خشک و چه به صورت تازه. امام قصد داريم شمار را با طرز تهيه و همچنين خواص درماني معجوني که از اين گل زيبا و پرخاصيت تهيه مي شود و به نام “معجون گل قند” آشنا کنيم. شايد شما هم از دسته افرادي باشيد که گاهي داستانهايي از خواص درماني اين گل بي نظير شنيده ايد اما شنيدن کي بود مانند ديدن.
گل قند طبيعت گرم و تر دارد
خواص درماني
آرامبخش اعصاب و خواب
تقويت معده و روده
ضد يبوست
ضد اسپاسم
بهبود عملکرد گوارش و کبد
اشتها آور
نشاط آور
رفع کم خوني
درمان افسردگي
درمان صرع
شاداب کننده
رفع بوي بد دهان
تقويت کننده عمومي بدن
تقويت(قوه باه)قواي جنسي
درمان سرد مزاجي بانوان
تقويت کننده پوست
طرز تهيه
براي تهيه اين معجون مفرح به مقداري گل محمدي ، پودر قند کمي گلاب نياز داريد.
ابتدا ظرفي شيشه اي با دهانه بزرگ و مقداري پودر قند را در دسترس قرار داده سپس اگر دسترسي به گل تازه داريد مقداري گل تازه را چيده و گلبرگ هاي آن را از غنچه جدا کنيد و اگر گل تازه در دسترس نداريد از گل خشک هم مي توانيد استفاده کنيد. مقداري پودر قند را مانند لايه اي نازک داخل ظرف بريزيد و پهن کنيد سپس يک لايه نازک گلبرگ را روي پودر قند قرار داده و چند قاشق چايخوري گلاب را روي آنها بپاشيد اين کار را تا پر شدن ظرف ادامه دهيد. درب ظرف را بسته و به مدت 3 هفته در جايي مقابل نور مستقيم آفتاب قرار دهيد پس از طي اين مدت آماده مصرف شده است .
روش مصرف
بزرگسالان: 1تا2 قاشق مربا خوري، 3 بار در روز، نيم ساعت بعد از غذا
کودکان بالاي دو سال: 1 قاشق چاي خوري، 3 بار در روز، نيم ساعت بعد از غذا
نکات مهم
از ديدگاه طب سنتي اين معجون گرم و تر است و برطرف کننده سردي معده و کبد ميباشد.
بهترين اثر بخشي فرآورده در افراد سرد مزاج با سردي معده و کبد ميباشد.
در خانمهاي باردار و کودکان بالاي 2 سال به راحتي قابل استفاده است.
دارو در ظرف دربسته، دور از نور و در دماي 15 تا 30 درجه سانتيگراد نگهداري شود.
گلقند يا گلکند نوعي مرباي قديمي، مفيد و لذيذ ايراني است که از گلبرگهاي گل محمدي تهيه ميشود و روش پخت آن آفتابي است. گلقند با ترکيب قند يا شکر يا عسل درست و به آن «گل انگبين» هم گفته ميشود و خواص طبيعي زيادي دارد. زمان باز شدن گلهاي محمدي از ابتداي ارديبهشت تا اواخر خرداد است.
خواص گلقند:
گلقند مزاج گرمي دارد و داراي خاصيت آرامبخشي، خوابآوري، ملين، تقويتکننده مغز و معده و خشککننده رطوبتهاي زايد بدن است. نوع عسلي آن براي سردمزاجان و سالمندان مناسبتر است و براي از بين بردن نفخ و هضم غذا به کار ميرود. گلقند باعث افزايش انرژي بدن و تقويت هاضمه ميشود و حرارت بدن را تنظيم ميکند، التهاب چشمي را کاهش ميدهد، لثهها و دندانها را تقويت و بوي بددهان را برطرف ميکند.
دستور تهيه:
گلبرگهاي گل را از کاسبرگها جدا کنيد و با کف دست آنها را روي قند بساييد تا جاييکه گلبرگها پژمرده و قند خيس شود. بعد قندها را بکوبيد و ريز کنيد و به صورت لايههايي از قندهاي خرد شده و همان گلبرگها داخل شيشه با قطر زياد بريزيد. ميتوانيد براي خوشمزهتر شدن از کمي گردوي خرد شده در ميان لايهها استفاده کنيد. در نهايت مواد را با دست فشار دهيد تا منسجم شود و شيشه را زير حرارت مستقيم آفتاب قرار بدهيد تا گلقند جا بيفتد. مدت زمان جا افتادن گل قند بستگي به دماي هوا و حرارت خورشيد دارد و حدود 20 تا 30 روز طول ميکشد.
نکته: کساني که مبتلا به تنگي و انسداد روده هستند و دردهاي شکمي ناشناخته دارند، همچنين افرادي که جراحي حاد شکم انجام دادهاند از اين معجون استفاده نکنند.