فالوده کرمانی

فالوده کرمانی

لطفاً روش تهیه فالوده کرمانی توضیح بدید؟

میترا جوانمرد Answered question 18 خرداد 1401
0

فالوده کرماني بر خلاف فالوده شيرازي حالت رشته اي ندارد و دانه اي است و به راحتي ميتوانيد اين دسر تابستاني خوشمزه  را در خانه تهيه کنيد.
يکي از دسرهاي سنتي ايراني پرطرفدار که مخصوص فصل تابستان است و در شکل هاي مختلف تهيه ميشود فالوده است. اين دسر يخي از رشته هاي نشاسته به همراه شربت  و چاشني هاي اضافه از قبيل سيروپ آلبالو و آبليمو و عرقيات معطر مثل گلاب و بيدمشک تهيه ميشود.

اغلب ما فالوده را به نام فالوده شيرازي ميشناسيم که رشته هايش ماشيني آماده ميشود و براي تهيه آن در خانه حتما بايد رشته هاي خشک آن را خريداري کنيد ولي ساير شهرها از جمله يزد و کرمان هم به روش خودشان فالوده درست ميکنند. در اين مقاله طرز تهيه فالوده کرماني در خانه را به شما آموزش ميدهيم که بسيار ساده و خوشمزه است. فالوده کرماني بر خلاف فالوده شيرازي رشته اي نيست بلکه دانه اي است و با عرق نعنا سرو ميشود و از صفر تا صد آن را ميتوانيد در خانه تهيه کنيد.
درست کردن فالوده کرماني نياز به تجربه دارد پس اگر بار اول خراب شد اصلا نگران نباشيد و دوباره امتحان کنيد.

مواد لازم براي فالوده کرماني خانگي
براي  4 نفر

آب جوش براي رشته فالوده   5 پيمانه
نشاسته گل  1 پيمانه
آب سرد  1 پيمانه
يخ   يه مقدار لازم
شکر براي شربت فالوده   1 پيمانه
آب براي شربت  1 پيمانه
عرق نعنا   1/2 پيمانه
عرق بيدمشک  1/2 پيمانه
گلاب 1/2 پيمانه

AndroidOnlineNewsImage - فالوده کرمانی

طرز تهيه فالوده کرماني

نشاسته گل را با آب سرد حل کنيد.
5 پيمانه آب را داخل قابلمه روي حرارت بگذاريد تا به جوش آيد.
نشاسته حل شده را به يکباره داخل آب جوش ريخته و با ملاقه به سرعت هم بزنيد.
حدود 30 دقيقه به هم زدن ادامه دهيد تا مايع غليظ شود و ته نگيرد.
داخل کاسه اي بزرگ را از يخ پر کنيد ويک آبکش رويش بگذاريد. مايه فالوده را داخل آبکش ريخته و با کمک ملاقه از آبکش رد کنيد.
اجازه دهيد دانه هاي نشاسته 15 تا 20 دقيقه داخل آب يخ بماند. سپس آبکش نماييد و به کاسه اي ديگر منتقل کنيد.
براي تهيه شربت فالوده کرماني شکر را در آب جوش ريخته هم بزنيد تا کاملا حل شود.
عرق نعنا، بيدمشک و گلاب را به مواد اضافه کنيد.
بعد از خنک شدن کامل ، شربت و چند تکه يخ را به فالوده اضافه کرده نوش جان نماييد.

نکات لازم براي تهيه فالوده کرماني

ميتوانيد مايه فالوده را داخل چرخ گوش بريزيد و زير آن کاسه اي يخ قراردهيد تا مايه داخل آن بريزد.
مايه فالوده داغ به راحتي از سوراخ آبکش رد شده و بلافاصله روي يخ ها خودش را ميگيرد و گلوله ميشود.
شربت فالوده نيازي به غليظ شدن ندارد همين که شکر در آب حل شود کافيست.
مقدار شيريني شربت را ميتوانيد با ذائقه خودتان کم و زياد کنيد.
فالوده هاي اضافه را ميتوانيد با يک ليوان آب در يخچال نگهداري کنيد.
بهتر است فالوده آماده شده نيم ساعت در يخچال بماند و سپس سرو شود.
ميتوانيد از تخم شربتي و خاکشير در فالوده کرماني استفاده کنيد.

میترا جوانمرد Answered question 18 خرداد 1401
0

همه ما تاکنون اسم فالوده شیرازی را شنیده‌ و آن را امتحان کرده‌ایم اما فالوده کرمانی از آن دسته دسرهای ایرانی است که دست کمی از فالوده شیرازی ندارد و برای خنک شدن در روزهای گرم جزو بهترین گزینه‌هاست.

 طرز تهیه :

۱- نشاسته گل را به همراه آب سرد داخل کاسه ای بریزید و خوب هم بزنید تا کاملا حل شود.۲-  پنج  پیمانه آب داخل قابلمه بریزید و روی شعله گاز قرار دهید تا به جوش آید.
۳- نشاسته حل شده را به یک باره داخل آب جوش بریزید و با ملاقه به سرعت و به صورت مداوم هم بزنید.۴- بعد از ۱۵ دقیقه نشاسته پخته و مایع غلیظ می شود. بعد از ۳۰ دقیقه مدام هم زدن، مایه فالوده آماده است.

۵- داخل کاسه ای بزرگ، مقدار زیادی یخ بریزید. روی کاسه آب و یخ یک آبکش قرار دهید. مایه فالوده را داخل آبکش بریزید و با کمک ملاقه از آن رد کنید.۶- مایه را حدودا ۱۵ تا ۲۰ دقیقه داخل آب یخ نگه دارید.۷- سپس فالوده را داخل سبد بریزید و آن را از یخ ها جدا کنید.

  درست کردن شربت فالوده کرمانی

1-شکر را به همراه آب جوش داخل ظرفی بریزید و آن را آن قدر هم بزنید تا کاملا حل شود. 2-سپس عرق نعناع، عرق بیدمشک و گلاب را به آن اضافه و همه مواد را با هم مخلوط کنید.3- بعد از آن که شربت کاملا خنک شد، آن را روی فالوده بریزید.

مواد لازم برای 4 نفر :

آب جوش: 5 پیمانه
نشاسته گل : یک پیمانه
آب سرد : یک پیمانه
یخ:  به مقدار لازم
شکر : یک پیمانه
آب : یک پیمانه
عرق نعناع  : یک دوم پیمانه
عرق بیدمشک : یک دوم پیمانه
گلاب : یک دوم پیمانه

حانیه Answered question 18 خرداد 1401
0