تعریق زیاد

تعریق زیاد

عرق کردن زیاد نشانه چیست؟

حانیه Answered question 10 تیر 1401
0

عرق کردن زياد را نمي توان به طور قطع مضر دانست اما دليلي براي آن وجود دارد که بهتر است آن ها را پيدا کنيد. مثل هواي گرم و ورزش کردن، در چنين مواردي بدن شما به سادگي پروسه هايي را طي مي کند که باعث عرق کردن شديد مي شود ، اگر چه ممکن است در شرايطي ببينيد که فقط شما عرق کرديد و هيچ اثري از عرق در ديگران وجود ندارد و در چنين مواردي بايد به دنبال علت آن باشيد.

AndroidOnlineNewsImage - تعریق زیاد

9 دليل و علت اصلي عرق زياد بدن

1. عرق کردن بيش از حد به صورت موضعي:

متخصصان دو نوع از عرق کردن شديد را شناسايي کردند :عرق کردن موضعي و عمومي. عرق شديد موضعي يعني اين که تنها قسمتي از بدن شما دچار عرق شديد مي شود که معمولاً در قسمت هايي از بدن مثل کف دست و کف پا، زيربغل و صورت مي باشد، در حالي که هر شخص ممکن است در اين قسمت عرق کند اما زماني بايد گوش به زنگ باشيد که اين قسمت ها را بدون هيچ دليل خاصي عرق کرده ببينيد.

ماهيت عرق کردن موضعي تقريباً نامشخص است و مطالعات نشان مي دهد افرادي که هيچ تغييري در غده هاي عرق اي خود ندارند و مقدار عرق آن ها هيچ تغييري نمي کند، دچار اين اتفاق مي شوند و اين وضعيت زماني اتفاق مي افتد که مشکلات ژنتيکي در سيستم عصبي فرد وجود داشته باشد که باعث واکنش هاي عرقي زياد مي شود و زماني اين اتفاق مي افتد که اصلا نياز به عرق کردن نداريد و درمان ها شامل محرک هاي الکتريکي، دارو ها، تزريق بوتاکس يا جراحي مي باشد.

2. بارداري از دلايل عرق زياد:

يکي ديگر از علت هاي عرق کردن شديد بارداري مي باشد که اين وضعيت کاملاً طبيعي است چون که دماي بدن نوزاد شما در اين موارد بالا مي رود و باعث مي شود که جريان خون در بدن تان افزايش پيدا مي کند و به همين دليل بيش از هميشه احساس گرما مي کنيد و افزايش متابوليسم و تغيير هورمون ها نيز يکي ديگر از دلايل عرق کردن زياد در اين دوران مي باشد.

3. تيروئيد پرکار از دلايل عرق زياد بدن:

اين وضعيت به اين معناست که غده تيروئيد شما بيش از حد فعاليت مي کند و هورمون هاي تيروکسين زيادي را توليد مي کند و اين مواد شيميايي توليد شده مسئول نگهداري سيستم بدن شما در حالت سرعت مناسب مي باشند و زماني که اين مواد شيميايي بيش از حد توليد شوند، سرعت متابوليسم بالا مي رود و باعث عرق کردن شديد، ضربان قلب نا منظم، کاهش وزن شديد و لرزش مي شوند.

AndroidOnlineNewsImage - تعریق زیاد

4. رژيم غذايي خاص از دلايل عرق کردن زياد:

مصرف غذا هاي مشخص نمي تواند عرق کردن را افزايش دهد زيرا دماي بدن را بالا مي برد. بعضي از غذا ها تاثير بسيار زيادي براي عرق افراد دارند و پس مطمئن شويد که بيش از حد از غذا هاي ادويه دار و يا کافئين مصرف نکنيد.

تمام غذا هاي خوشمزه حاوي مواد شيميايي به نام کاسپين هستند که بدن شما را به اين کار وادار مي کنند که دماي خود را بالا ببرد و کافئين همچنين سيستم عصبي را تحريک مي کند و جريان خون را افزايش مي دهد که باعث زياد عرق کردن مي شود.

5. دارو ها از دلايل عرق کردن زياد بدن:

اگرچه فقط يک درصد از مردم ممکن است از عوارض جانبي دارو هاي خاص رنج ببرند و دچار عرق کردن زياد شوند. مسکن ها و آنتي بيوتيک ها و دارو هاي عصبي از چنين داروهايي هستند که مي توانند باعث عرق کردن شديد شوند.

 6. حمله قلبي يکي از اصلي ترين دلايل عرق کردن زياد:

عرق کردن جزء اولين نشانه هاي حمله قلبي مي باشد مخصوصا اگر به يکباره عرق سرد داشته باشيد و هيچ دليلي هم پشت آن وجود نداشته باشد و علاوه بر عرق سرد، درد در قسمت سينه، سرگيجه و ناراحتي در قسمت چپ بدن علائم ديگر حمله قلبي مي باشد.

AndroidOnlineNewsImage - تعریق زیاد

7. عرق کردن زياد در افراد ديابتي:

افرادي که مبتلا به ديابت هستند، بيشتر در معرض وضعيت هاي بالا قرار مي گيرد و باعث مي شوند که بيشتر از افراد سالم عرق کنند و اين اتفاق زماني مي افتد که قند خون آن ها بيش از حد پايين باشد و سيستم عصبي آن ها به دليل ديابت دچار آسيب شود که باعث مي شود محرک غير ضروري از غده هاي عرق به وجود مي آيد.

8. اضطراب از دلايل عرق کردن زياد بدن:

عرق کردن يکي از پاسخ هاي طبيعي بدن هنگام مواجهه با استرس مي باشد زيرا مي تواند يک نوع اعلام خطر بدن باشد که باعث مي شود آب زيادي را توليد کند و همچنين ادرار شما نيز هنگام استرس افزايش پيدا مي کند. پيش از اين هم در بخش سلاميکي ديگر از دلايل اين است که در هنگام استرس فشار خون بالا مي رود و دماي بدن نيز افزايش پيدا مي کند و عرق کردن براي خنک کردن بدن در چنين مواقعي اتفاق مي افتد.

9. تغييرات هورموني يکي از علت هاي عرق کردن زياد بدن:

تغيير در سطح هورمون ها در دوران بارداري، قاعدگي و يائسگي ممکن است با عرق کردن شديد همراه شود و اين وضعيت ها با افزايش دماي بدن همراه هستند که مي توانند سطوح استروژن و پروژسترون را نامنظم کند و معمولاً دماي بالاي بدن يکي از نشانه هاي يائسگي مي باشد.

در دوران بارداري نيز بدن شروع به توليد ميزان مشخصي از هورمون ها مي کند که باعث مي شود عرق سرد افزايش پيدا کند و اگرچه بعضي از اين علت ها نيز شديد به نظر مي رسند اما اين اطلاعات را مي توان در شرايط اورژانسي استفاده کرد و در نظر گرفت .

حانیه Answered question 10 تیر 1401
0

عرق کردن زیاد به عنوان تعریقی که فعالیت های طبیعی را مختل می کند، تعریف می شود.

عرق کردن زیاد که با نام هایپرهیدروزیس یا سودوریا نیز شناخته می شود، وضعیتی است که با تعریق بیش از حد تشخیص داده می شود. تعریق می تواند فقط یک ناحیه خاص یا کل بدن را تحت تاثیر قرار دهد. اگرچه تهدید کننده حیات نیست، اما می تواند ناراحت کننده باشد و باعث خجالت و آسیب روانی شود.

تعریق بیش از حد نشانه چیست؟

تعریق بیش از حد معمولاً در دست ها، پاها، زیر بغل و کشاله ران به دلیل تراکم نسبتاً بالای غدد عرق، بیشتر فعال است.

عرق کردن زیاد کانونی: زمانی که تعریق بیش از حد موضعی باشد. به عنوان مثال، عرق کردن زیاد کف پلانتار تعریق بیش از حد کف دست و پا است.

عرق کردن زیاد عمومی: تعریق بیش از حد کل بدن را تحت تاثیر قرار می دهد. عرق کردن زیاد ممکن است از بدو تولد وجود داشته باشد یا در مراحل بعدی زندگی ایجاد شود. با این حال، بیشتر موارد تعریق بیش از حد در طول سال های نوجوانی فرد شروع می شود. این عارضه می‌تواند به دلیل یک بیماری زمینه‌ای باشد یا هیچ دلیل واضحی نداشته باشد.

عرق کردن زیاد ایدیوپاتیک اولیه: “Idiopathic” به معنای “با علت ناشناخته” است. در اکثر موارد، عرق کردن زیاد موضعی است.

عرق کردن زیاد ثانویه: فرد به دلیل یک بیماری زمینه ای مانند چاقی، نقرس، یائسگی، تومور، مسمومیت با جیوه، دیابت شیرین یا پرکاری تیروئید (غده تیروئید پرکار) بیش از حد عرق می کند.

علت عرق زیاد چیست؟

علل عرق کردن زیاد اولیه به خوبی شناخته نشده است. از سوی دیگر، عرق کردن زیاد ثانویه فهرست طولانی از علل شناخته شده دارد.

1. علت عرق کردن زیاد اولیه
مردم قبلاً فکر می کردند که هایپرهیدروزیس اولیه با وضعیت روانی و عاطفی بیمار مرتبط است و فقط افراد، مضطرب یا عصبی را تحت تأثیر قرار می دهد. با این حال، تحقیقات اخیر نشان داده است که افراد مبتلا به عرق کردن زیاد اولیه نسبت به بقیه افراد در معرض همان محرک‌ها مستعد احساس اضطراب، عصبی بودن یا استرس عاطفی نیستند.

در واقع، برعکس است – احساسات عاطفی و ذهنی بسیاری از بیماران مبتلا به عرق کردن زیاد به دلیل تعریق بیش از حد است. مطالعات همچنین نشان داده‌اند که برخی از ژن‌های منبع قابل اعتماد نقشی در عرق کردن زیاد دارند و احتمال ارثی بودن آن را بیشتر می‌کنند. اکثر بیماران مبتلا به عرق کردن زیاد اولیه خواهر یا برادر یا والدینی دارند که به این بیماری مبتلا هستند.

2. علل عرق کردن زیاد ثانویه

آسیب نخاعی
سوء مصرف الکل
اضطراب
دیابت
نقرس
بیماری قلبی
پرکاری تیروئید – غده تیروئید پرکار
چاقی
بیماری پارکینسون
بارداری
نارسایی تنفسی
زونا
برخی از سرطان ها مانند بیماری هوچکین
برخی از عفونت ها – HIV، مالاریا، سل (سل)
آنتی کولین استرازها (برای بیماری آلزایمر)، پیلوکارپین (برای گلوکوم)، پروپرانولول (برای فشار خون بالا)
سوء مصرف مواد

فرناز حسینی Answered question 10 تیر 1401
0